Re: Proplacení dovolené
Za nemoc se dovolená krátí, ale za nemoc v důsledku pracovního úrazu se nemocenská nekrátí. Nevím, proč vám byla zaplacena nevyčerpaná dovolená, vy jste ukončila pracovní poměr ?
Doplatek za ušlou mzdu vám bude nejspíš proplácet pojišťovna, u které je zaměstnavatel ze zákona pojištěný. Zaměstnavatel pouze vyčíslí ušlou mzdu a pojišťovna jí potom zaměstnanci zaplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2011 17:00
Dobrý den!
V důsledku pracovního úrazu jsem byla od 21.5.2010 do 31.1.2011 v pracovní neschopnosti. Za rok 2010 mi byla vyplacena nevyčerpaná dovolená. V poslední výplatnici za květen mám zůstatek dovolené 16 dní, avšak proplaceno jsem dostala jen 11. Proto se chci poptat, jestli se z důvodu prac. neschopnosti dovolená krátí.
Další věcí, se kterou bych potřebovala poradit, je proplacení ušlé mzdy. Je nějaký termín, do kdy mi ji musí zaměstnavatel proplatit? Pracovní úraz mám krácený o 10%, měla bych tedy mít za každý měsíc prac. neschopnosti doplaceno ještě 30% z průměrného příjmu - jde o roční průměr?
Děkuji