Re: podnikající manželka v RZ
Fú Č.Těšín určitě neuzná!! (a to měla příjmy malé)
Určitě bude lepší, aby si i on podal daňovku na Fú, aby předešel problému, kdyby u zaměstnavatele při kontrole jim to neprošlo, a musel by daň vracet. Je pravdou, že jsem nikde nenašla přímo, že manželku OSVČ není možno uplatnit ve slevě, ale jak jsem uvedla, finančák to neuznal s vysvětlením, že jakmile je osvč, nejde to.
U nás v Praze mi to uznali. Hlavně se žádné paní na žádném úřadě nikdy na nic neptejte !!! Plácne první věc co jí napadne. Hezky to napište do DP, podejte a oni pak musí písemně zdůvodnit, co a proč. A když se jí něco nezdá, musí zvednout pozadí ze židle a jít se zeptat někoho chytřejšího, a ejhle najednou to jde!
musím reagovat - pracuji "nedaleko " a toto je opravdu nesmysl, samozřejmě se berou příjmy uvedené v DAP a jsou-li menší než 68tis.,tak je nárok na slevu. Doporučuji přiznání podat a počkat si na písemné vyjádření, zajímalo by mne, na co se odvolají? jinak je možno podat si 3 roky zpětně a uplatnit slevu dodatečně.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2011 13:06
Náš zaměstnanec má podnikající manželku na kterou chce uplatnit odpočet při RZ za rok 2010. Tvrdí, že neměla příjem větší než 68000 Kč.
Lze to? Ona sama si bude podávat daňové přiznání.