Re: Prac.úraz-co jsem nenašla v historii
zaměstnanec by měl dostat odškodnění PÚ od zaměstnavatele - ten si potom uplatní u Kooperativy - za náhradu mzdy po dobu pracovní neschopnosti spočítáte rozdíl a vyplatíte odškodnění a po skončení PN vám zaměstnanec doloží, kolik dostal vyplacených nemocenských dávek a vy uděláte zase rozdíl mezi předpokládaným výdělkem a nem. dávkami a vyplatíte odškodnění. Vše nárokujete u Kooperativy
Nebo náhradu vypočítáte (tzn. vypočítáte, kolik by si vydělal, tj. všechny promaroděné hodiny x průměrný hodinový výdělek. Od toho odečtete náhradu, kterou mu za nemoc platil zaměstnavatel a nemocenské dávky, které mu platí sociálka. Rozdíl je ta náhrada ušlého výdělku). A formulář s výpočtem zašlete Kooperativě. Ta tuto náhradu zdaní a zašle přímo zaměstnanci. Kromě toho si zaměstnanec možná přinese bodové ohodnocení, podle kterého mu bude náležet bolestné. I toto postoupíte Kooperativě.
Děkuji za odpovědi, včera už jsem nebyla u PC, čtu až dnes.
Jen se ještě zeptám - na tu kooperativu to pošlu každý měsíc ? Pro výpočet budu potřebovat vědět i kolik dostane nemocenskou od OSSZ - v tomhle případě mi to OSSZ na žádost sdělí ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2011 13:48
Dobrý den, prohlížím historii, leccos jsem si už našla (řeším poprvé pracovní úraz), ale pořád mi není jasné jak je to s placením. V únoru se stal zaměstnanci úraz a já mu za únor vyplatím ve mzdě co ? Náhradu jako kdyby nešlo o pracovní úraz a o úhradu vypočítaného ušlého výdělku požádám kooperativu ? a ta zašle buď přímo zaměstnanci nebo zaměstnavateli a ten následně vyplatí zaměstnanci ? a když už bude brát nemocenskou od OSSZ ?
Nechci vypisovat všechny varianty co mě napadají, jak je prosím nejlépe a nejjednodušeji to řešit ?
Díky za radu