Ukončeí pp ve zkušební době, nemoc a ÚP

• (neregistrovaný)

21. 2. 2011 19:29

Dobrý den,
    prosím o radu. Dne 18.2 2011 byl se mnou ukončen pracovní poměr ve zkušební době. Od 20.2 2011 jsem na neschopence. Prosím o radu jak mám postupovat. Zaslat neschopenku do bývalého zaměstnání a jít se nahlásit na ÚP, nebo nahlásit na zdravotní pojišťovně? Kdo mi bude vyplácet nemocenské dávky? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2011 19:38

jasná (neregistrovaný)

Re: Ukončeí pp ve zkušební době, nemoc a
      Máte nemocenskou v ochranné lhůtě. Nahlaste na svojí zdravotní pojišťovnu, nemocenskou odevzdejte svému poslednímu zaměstnavateli. Prvních 21 dnů nemoci nedostanete zaplaceno, pokud bude nemoc delší než 21 dnů, tak potom vám ji zaplatí OSSZ.

• 21. 2. 2011 19:44

techno (neregistrovaný)

Na úřad práce se mám jít nahlásit už nyní , nebo až po ukončení pracovní neschopnosti? Na zdravotní pojišťovnu zanesu kopii neschopenky a poslednímu zaměstnavateli originál? - ještě jsem nikdy nemarodila, tak nevím...

• 21. 2. 2011 23:13

RenataH (neregistrovaný)

Na úřad práce se nahlásíte až po ukončneí neschopnosti. KOpii neschopenky na zdravotní poj., originál bývalému zaměstnavateli.

• 21. 2. 2011 23:21

Jiřka1 (neregistrovaný)

Jen dodám, že pokud nemoc nebude delší než 21 dní, tak nemá smysl doklady nosit zaměstnavateli. Necháte si je.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).