Re: potvr.o úrocích z úvěru dat.17.2.
Mně je pořád divné, že to neposlali sami??? ještě jsem se s tím nesetkala, že ten kdo má úvěr si musí požádat, aby mu to potvrzení zaslali? A kdyby mi to kolegyně nepřišla vykládat, tak na to samozřejmě ani nepřijdu, protože je to nové od loňského roku.
Co vy víte, třeba potvrzení dostala, ale někam založila a zapomněla na něj...Také možná úvěr nesplňuje podmínky pro uplatnění úroků...
pokud se Vám nebude něco zdát, potom ji odkažte na daň. př.
zdůvodnila bych to, že nedodržela termín - do 15.2. nedoložila všechny potřebné doklady (zde je průkazné, že je datum uvedený až po termínu, tj. až 17.2., takže i kdyby si stěžovala na FÚ, tak si to obhájíte)
děkuji moc, je to ale hodná holka, vůbec se o to nehlásila, ale když to vykládala jaké s tím měla trable a vím, že má i velké zdravotní trable, tak jí asi řeknu, že to podáme přes finanční úřad, a stejně jí s tím asi pomůžu.
Děkuji moc za rady, budu snad trochu chytřejší až to všechno uvidím...
Není problém, že v tom bytě bydlí její maminka? našla jsem to v zákoně, že to tak může být, podařilo se jim totiž získat byty vedle sebe - viz, ten zdravotní stav.
>>Dobrý den, přinesla mi kolegyně k ročnímu zúčtování
>>potvrzení o úrocích zaplacených z úvěru na byt s
>>datem
>>17.2.? Trochu mě to zarazilo.
>>Toto potvrzení bylo vystaveno až na její žádost,
>>přišla za mnou, že pořídila byty, jeden uhradila
>>hotově (z
>>prodeje domu) a na druhý si vzala úvěr, a v tom
>>druhém
>>bytě bydlí její maminka. bylo mi divné, že si
>>nepožádala o uplatnění úroků z pořízení bytu a proto
>>si volala
>>o toto potvrzení a to nakonec přišlo s tímto datem.
>>Je to tak v pořádku?
>>Děkuji moc za reakce
>>
>>Blanka1
>Potvrzení s tímto datem bych do RZD nedala, ať si podá
>daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2011 8:04
Dobrý den, přinesla mi kolegyně k ročnímu zúčtování potvrzení o úrocích zaplacených z úvěru na byt s datem 17.2.? Trochu mě to zarazilo.
Toto potvrzení bylo vystaveno až na její žádost, přišla za mnou, že pořídila byty, jeden uhradila hotově (z prodeje domu) a na druhý si vzala úvěr, a v tom druhém bytě bydlí její maminka. bylo mi divné, že si nepožádala o uplatnění úroků z pořízení bytu a proto si volala o toto potvrzení a to nakonec přišlo s tímto datem.
Je to tak v pořádku?
Děkuji moc za reakce
Blanka1