Re: Krácený pauš. výdaj na dopravu §24 2
Díky :-)
Takže dál doufám takto :
faktura servisu měla DUZP 12/2010 a dostal jsem ji do ruky teprve teď, až po vyřešení pojišťovny -> tudíž : dodatečné DP k DPH za 12/2010. Tam si předpokládám DPH uplatním celé - neredukované 80%/20% (???)
ZD částečně daňově uznatelně (80%) a neuznatelně (20%) a časově rozlišit 38900 do dalšího roku. Hodnota krycího dopisu od POJ do výnosů 2010 a přes 389 časově rozlišit (a taky rozúčtovat 80%/20%) ?
Ono je to s tím rozúčtováním nákladů a výnosů od pojiišťovny asi jedno, ne ? Stejně se to až na spoluúčast požere ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2011 14:50
Dobrý den, SVOČ (auto v majetku firmy) účtuje dle nové úpravy DPFO krácený paušální výdaj na dopravu (4000,-/měsíc) - použití auta i pro soukr. účely.
Na konci roku pojistná událost - kroupy. Může se faktura za opravu auta (např. 100.000,- ZD + 20.000,- DPH) dát do nákladů celá NEBO se taky krátí na 80% (základ na 80% a DPH taky) ?
Pojištění, krycí dopis atd. je mi jasné.
Jde mi jen o tom, když se využívá §24 odst. 2zt) zákona o dani z příjmů - paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem
v režimu „krácený paušální výdaj na dopravu" 4000 místo 5000 (t.j. 80%) a krátí se ostatní běžné náklady jako mytí, servis atd.,
zda se takováto oprava vozidla po kroupách musí taky krátit do nákladů (včetně DPH) ? Děkuji :-)