Re: ŽP - údaje ve smlouvě
Ano, na potvrzení máte u Čes. spořitelny částku odpočtu, je tam i rozlišení, co na co.
Pozor ještě v pojistce - smlouvě může být pojištěno více osob. Potvrzení se vztahuje a je tam uváděna částka pouze pro 1. pojištěného a tak, je to správně, odpočet je na pojistník rovná se první pojištění a pouze bez připojištění, které nejsou daňově uznatelné.
¨
Děkuji za odpověď. Já se obávám, že na potvrzení je uvedena jen jedna částka. Ale teď to stejně u sebe nemám, mrknu na to až ráno v práci.
Pojištěno je také více osob (ještě děti).
Opravdu tady v těchle "flexi" pojištěních mám guláš! A taky mě to děsně štve :)
Paní Alen, děkuji. Když teď koukám na tu smlouvu a potvrzení, hned mám po Vaší první odpovědi trochu jasno.
Mě štve, že tomu moc nerozumím a přitom musím rozhodnout, zda zaměstnanec má nárok na odpočet nebo ne. Třeba právě to (co jsem se ptala původně), zda musí být ve smlouvě rozlišeno, kolik si platí na jednotlivá pojištění (což zde není). V Potvrzení je sice napsané na soukromé životní pojištění, ale....
Zajímalo by mě, jak jsou v téhle problematice zběhlé kontrolorky z FÚ. :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 11:43
Zaměstanec má FLEXI životní pojištění, chce uplatnit pojistné v RZ. Já jsem z těch smluv kolikrát "jelen". Ve smlouvě není rozlišené pojistné, co platí na jaké pojištění. Jen celkové pojistné. U jednotlivých pojištění má jednotlivě uvedeny pouze pojistné částky. Uplatnit x neuplatnit?? Všechny ostatní podmínky splněny jsou. Dííky