Re: vyplnění prohlášení o uplatnění slev
vlastně ani nevím že existují takové dva tipy pracovní smlouvy.
mám jeden vzor pro vechny přijímané a ten používám na věechny a předávám účetní
Re: vyplnění prohlášení o uplatnění slev
Ale ta sleva nebude uplatněná dvakrát. Jako OSVČ žádnou slevu v průběhu roku neuplatňuje. Po skončení roku mu zaměstnavatel vystaví potvrzení o zdanitelných příjmech, na kterém bude kromě jiného i daňový základ a skutečně sražená zálohová daň.
On pak sečte daňový základ z podnikání a daňový základ ze zaměstnání. Ze součtu se vypočítá 15% daň. Od ní se odečte celoroční sleva na poplatníka. To, co zbude, by měl zaplatit. Jenže v průběhu roku mu byly srážené ty zálohové daně (viz to potvrzení). Takže odvede jen rozdíl mezi tím. Sleva na poplatníka je uplatněna jen 1x.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 12:32
mám dotaz
poklud potřebuji vyplnit prohlášení(růžový papír- dvojlist)
na slevu na dani
a mám zaměstnance který je OSVČ a odepisuje jednou za rok slevu na daně z podnikání
je povinen nebo má možnost uplatnit ï slevu na dani jako zaměstnaná osoba?-jednoduše řečeno-může mi zaškrtnout slovíčko "neuplatňuji "(jako nehodící se) při vyplňování prohlášení (růžov. dvojlistu) o slevu na dani za rok 2011 v oddílu I. ?