Re: Prosím mzdové - nevím si rady
Jedná se o překážku na straně zaměstnavatele podle § 209 ZP . V praxi to znamená, že je nárok zaměstnance na náhradu mzdy ve výši 60 % prům.výdělku. Tedy to, co odpracují v době kdy budou pracovat zaplatíte mzdou a zbytek bude náhrada mzdy ( ve výši 60 %). Rozepište směny jako jindy, kdy je práce, abyste je mohli v případě potřeby povolat. Je to v jejich zájmu,aby přišli, pokud je
budete potřebovat.Jinak byste jim mohli nařídit, že budou sedět v práci a čekat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 14:59
Dobrý den, nikdy jsem se s tím nesetkala a tak z toho nejsem moc moudrá. Firma má povolení z ÚP na částečnou nezaměstnanost po dobu 6měsíců. A já nevím, jakým způsobem se dá stanovat pracovní doba. Může zaměstnanec být doma třeba celý měsíc za 60%? Zaměstnavatel nedokáže dopředu odhadnou kdy bude zakázka a kdy ne, tzn, že nelze určit, že budu chodit do práce např. Po-St a zbytek doma za 60%.Jakým způsobem postupovat, aby nebyl porušen ZP? A jak to sepsat písemně?Kdo jste se s tím setkal, poradíte mi? Děkuji moc, jsem úplně bezradná.