Re: Jak zaúčtovat příspěvek na mzdu od s
nezpochybnitelný nárok na dotaci od UP- schválená dotace
378/346
346/648 zúčtování příspěvku, každý měsíc do výnosů alikvotní část (např. ve smlouvě maté měsíční příspěvek od UP dotaci na mzdu 4000)( Vy vyplácíte mzdu a to vám častečně pokrývá náklady na mzdu)Je tedy nutno zabezpečit věcnou a časovou souvislost nákladů a výnosů,každý měsíc rozpustit účet 346 proti 648)
221/378 poukázání dotace od UP
dotace z UP se nezahrnuje do obratu pro DPH
vrácený bonus od FU nedáváte do příjmu ,když jste vyplatili zaměstnanci (342/331)a odvody daně to nepokryly , tak Vám zůstal sedět na MD342
ted odvoláte 221/342
Re: Jak zaúčtovat příspěvek na mzdu od s
Není problém ve špatně položeném dotazu? Ptáte se pořád na účtování, takže Vám tak bylo zodpovězeno. Neděláte ale daňovou evidenci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 21:10
Dobrý den,dostala jsem od státu-úřadu práce,příspěvek na mzdu pro osoby se zdr.postiž. Můžete mi poradit,jak a kam zaúčtovat tento příjem? Je to příjem daňový, nebo nedaňový? Pokud tento příjem zaúčtuji,tak mi vyjde celkový příjem přes milion, což by znamenalo, stát se plátcem DPH,ale tento příjem DPH nepodléhá,nevím si rady,jak zaúčtovat. Pak bych se chtěla ještě zeptat, jak zaúčtovat vrácení daň bonusu od FU.Zaměstnenec si uplatňuje ve mzdě daň.bonus,který mě vrátil FU,je to příjem daň. nebo nedaňový? Děkuji za odpověď.