Re: Úvěr na bydlení, LZE UPLATNIT??
Tak ještě jinak - každá banka zasílá na začátku roku "potvrzení o zaplacených úrocích", to by tedy mělo být na jméno toho, kdo slevu za úroky chce uplatňovat.
Re: Úvěr na bydlení, LZE UPLATNIT??
Myslím si, že komu je potvrzení adresováno, nehraje roli. Vždy je důležité, kdo je účastník smlouvy a majitel nemovitosti. Já mám s manželem také úvěr na pořízení nemovitosti. Půlka úvěru je psaná na na mne a druhá na něj. Dostali jsme dvě potvrzení o zaplacených úrocích - manžel ze svojí části a já ze svojí. Oboje uplatním já ve svém daňovém přiznání (je to výhodnější jsem OSVČ) na každém tom potvrzení je jak moje, tak jeho jméno. Domnívám se, že to tak i musí být, protože úroky si může uplatnit jen jeden z manželů - účastníků smlouvy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2011 9:28
Dobrý den,
lze uplatnit úroky z úvěru na bydlení u z-nce, pokud je smlouva psaná na rodiče a náš z-nec zde figuruje jako účastník smlouvy????
Děkuji.