Re: Dědictví uzavřeno, nový dluh
Nic jim neplaťte. Měli se v době dědického řízení do něj přihlásit. Pokud tak neučinili, je to jejich problém. Nelze ani znovu otevřít dědické řízení. (To se otevírá jen tehdy, objeví-li se nějaký majetek zemřelého, ale nikoli pro nové, resp. nově zjištěné, dluhy!!)
Re: Dědictví uzavřeno, nový dluh
Můžu se zeptatt, jak pisatelka dopadla? Stačilo poslat dopis nebo musela dluh i přes všechnu snahu doplatit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2011 9:28
Moc prosím o radu. V roce 2008 mi zemřela maminka. V rámci projednávání dědictví jsme řešily se sestrou spoustu dluhů (Cofidis, různé spotřebitelské úvěry atd.), vše se řešilo v rámci dědického řízení, které bylo někdy koncem roku 2008 uzavřeno. Včera mi přišel do vlastních rukou dopis od GE, že vzhledem k tomu, že jsem dědicem, mám doplatit dluh cca 20tis. Mají na to právo? Nebo se měli včas přihlásit do dědického řízení? Jak se takto postupuje dál? Bude se dědictví znovu otevírat? Moc díky za radu, je to pro nás opravdu významná částka...