Přijatá faktura v Eurech

• (neregistrovaný)

24. 2. 2011 9:30

Dobrý den, mám přijatou fakturu za zboží vystavenou v Eurech (dodavatel je také plátce ve své zemi - Německo). Ke kterému dni mám přepočíst kurs, kvůli základu DPH? Vystavená je 9.2. zaplacená 14.2. a zboží je dodáno 18..2.2011
    Dále se chci zeptat co je třeba udělat ohledně hlášení na FÚ. Do přiznání DPH to uvedu v řádku 3 a 43, ale nevím jestli se to ještě někde uvádí, jako např. vystvené faktury v souhrném hlášení.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2011 10:39

P. (neregistrovaný)

Re: Přijatá faktura v Eurech
      Záleží, jestli máte nějakou směrnici, kterou si sami určujete kurz k určitému dni. My máme ve firmě měsíční kurz ČNB platný vždy k 1. dni v měsíci a ten používáme celý měsíc pro přijaté faktury i platby. Tj. pro únor máme 24,105 Kč, ten použiji pro všechny úč. případy, které se přihodí v únoru. Pouze vystavené faktury jsou v jiném kurzu, který stanový celní úřad. V souhrnném hlášení jsou pouze vystavené faktury, přijaté se nikde jinde neuvádí, pouze v intrastatu, ale to už je zas něco jiného.

• 24. 2. 2011 11:06

Lenka2 (neregistrovaný)

Směrnici nemám, je to první případ, takže budu používat denní kurz. Můžete mi prosím ještě upřesnit který den je správné zdanitelné plnění. Děkuji

• 24. 2. 2011 11:41

Jana N. (neregistrovaný)

DUZP je den doplnění údajů na fakturu dle § 35, k tomu dni kurz ČNB a ř. 3 a 43

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).