Přiznání k dani z přímů FO

• (neregistrovaný)

24. 2. 2011 10:46

Dobrý den,
    prosím o radu jak vyplnit přiznání k dani z příjmů FO. Mám příjem z pracovního poměru, dále mám částečný invalidní důchod a příjem z malé fotovoltaické elektrárny na střeše domu (to by mělo být za rok 2010 osvobozeno), jen se chci zeptat, zda se příjem z částečného invalidního důchodu a z příjmů za elektrárnu do přiznání někam vyplňuje a pokud ano, tak do jakého řádku? Děkuji mnohokrát za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2011 16:21

tesy (neregistrovaný)

Re: Přiznání k dani z přímů FO
      Pokud jste měl pouze jednoho zaměstnavatele, popř. více zaměstnavatelů v řadě, a platí osvobození pro příjem z fotovoltaiky, pak stačilo požádat o roční vyúčtování daně Vašeho nynějšího zaměstnavatele.
      Pokud jste tak neučinil a budete podávat DPFO, pak uvedete jen do ř. 31 příjmy, tak jak je Vám potvrdí zaměstnavatel v příslušném formuláři, do ř. 32 uvedete částku zaplaceného pojistného (opět viz formulář zaměstnavatele) a do ř. 34 rozdíl obou předchozích řádků (ř.31 mínus ř. 32). Důchod se nikam neuvádí.
      Doporučuji využít Šablony viz výše, Přiznání k dani ...fyzických osob, Daňové přiznání šablona...(zdarma)

• 24. 2. 2011 16:40

jjjj (neregistrovaný)

Re: Přiznání k dani z přímů FO
      Děkuji mnohokrát za radu, zaměstnavatele jsem žádal, ale účetní mi tvrdila, že musím sám. Osvobození pro příjem z fotovoltaiky platí. Ještě jednou děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).