Re: majetek pořízen FO a jak účtovat do
Společnost s.r.o. byla zapsána do OR 30.12.2009 a tato smlouva byla ještě podepsaná FO (ted již jednatelem s.r.o.) již 5.11.2009. Ráda bych to do s.r.o. naúčtovala správně. Bylo to odkoupení majetku kavárny a ted se ten majetek úžívá.
Děkuji za radu
Určitě to tedy spadá do zahajovací rozvahy při počátku podnikání. Myslím, že by to šlo do zřizovacích výdajů.
takže byste účtoval na účet 011 a odepisoval? Jde mi o to že zřizovací výdaje jsou nad 60000,- tento majetek byl pořízen za cca 500 000,- ale v položkách je to například myčka za 30 000,- dále bar za 50 000,- židle za 5000,- atd... až do výše 500 000,-. Nevím zda mi rozumíte, ale mam tedy celých 500 000,- zaúčtovat na 011? Nebo jak byste účtoval?
Mnohokrát děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2011 14:33
Dobrý den,
mám dotaz. FO koupila dle kupní smlouvy majetek, který mu následně slouží k podnikání. Jak o tomto majetku při založení nového s.r.o. účtovat? jedná se cca o 500 000,- (ale v položkách - jednalo by se o drobný majetek)
Děkuji za rady