Re: kam zavolat o radu - RZ
Zkuste to popsat, tedy tu chybu, třeba vám někdo tady poradí.
Mj. už jste ten dotaz o radu tady psala.
Existuje placené účetní a daňové poradenství, pokud tady neuspějete, pak je to na vás. Zadarmo a po telefonu, tak aby ten dotyčný za radu ručil, to asi nikdo neudělá.
Finanční úřady tu nejsou od toho, aby poskytovaly poradenství :-).
Jde o to, že jeden zaměstnanec měl v jednom měsíci podepsané prohlášení u dvou zaměstnavatelů. zaměstnání měnill v průběhu měsíce. uplatněná tedy u nás nesprávně sleva na poplatníka a dále zvýhodnění na dítě. v RZ mu vychází nedoplatek.
to zvýhodnění na dítě opravím tak, že dopočítám, jak měla být mzda a srazím mu to v nejbližsím měsíci?
nedoplatek by měl teda vrátit a my bysme ho odvedli FÚ?
další problém ale je, že hrubá mzda u naší firmy za ten problémový měsíc činila 4.480,-. tedy správně nemělo být podepsáno prohlášení a tím pádem srážková daň. my jsme ale zdanili daní zálohovou..
Prohlášení mohl mít klidně podepsané tam i u vás, pokud to nebylo současně, tedy PP navazovaly na sebe, jenom sleva na poplatníka měla být jenom u jednoho zaměstnavatele. Chybu se slevou na poplatníka i se zvýhodněním na dítě opravte v následujíím měsíci, chybně spočítanou výplatu spočítejte v ruce tak jak měla být a srazíte přeplatek na dani. Postup výpočtu si přesně popiště, jak a proč k tomu došlo, abyste v příštím roce při vyplňování vyúčtování věděla jak ho vyplnit. Takováhle chyba se prostě občas stane a není to nic co je neřešitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2011 17:37
dobrý den,
dělám roční zúčtování a narazila jsem na chybu, s kterou si nevím rady. je nějaké "oficiální" místo, kam můžu zavolat a poradí mi? např. FÚ? (když jsem tam zkoušela volat, paní na ústředně mě odpálkovala..) nebo se musím spolehnout na pomoc od známých popř. tady na diskuzním fóru.
díky moc!!