Kam zavolat o radu - RZ

• 24. 2. 2011 17:37

dobrý den,
    dělám roční zúčtování a narazila jsem na chybu, s kterou si nevím rady. je nějaké "oficiální" místo, kam můžu zavolat a poradí mi? např. FÚ? (když jsem tam zkoušela volat, paní na ústředně mě odpálkovala..) nebo se musím spolehnout na pomoc od známých popř. tady na diskuzním fóru.
    díky moc!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2011 18:28

V. (neregistrovaný)

Re: kam zavolat o radu - RZ
      Myslíte hláškou "zajděte si za draze placenými daňovými poradci a nás, špatně placené úředníky, nechte na pokoji"?

Neznám žádné oficiální misto, kde Vám zdarma poradí.

• 24. 2. 2011 18:36

pavl. (neregistrovaný)

A co kdybyste se svěřila a popsala chybu, solidarita našich kolegů je velká - několikrát jsem se o tom přesvědčila. Určitě se najde nějaká dobrá duše a pomůže v tom, co se vám zdá neřešitelné. Možná zbytečně kroužíte pořád dokola...

• 25. 2. 2011 6:56

alen1 (neregistrovaný)

Zkuste to popsat, tedy tu chybu, třeba vám někdo tady poradí.
      Mj. už jste ten dotaz o radu tady psala.
      Existuje placené účetní a daňové poradenství, pokud tady neuspějete, pak je to na vás. Zadarmo a po telefonu, tak aby ten dotyčný za radu ručil, to asi nikdo neudělá.
      Finanční úřady tu nejsou od toho, aby poskytovaly poradenství :-).

• 25. 2. 2011 8:50

JP

Jde o to, že jeden zaměstnanec měl v jednom měsíci podepsané prohlášení u dvou zaměstnavatelů. zaměstnání měnill v průběhu měsíce. uplatněná tedy u nás nesprávně sleva na poplatníka a dále zvýhodnění na dítě. v RZ mu vychází nedoplatek.
      to zvýhodnění na dítě opravím tak, že dopočítám, jak měla být mzda a srazím mu to v nejbližsím měsíci?
      nedoplatek by měl teda vrátit a my bysme ho odvedli FÚ?
      další problém ale je, že hrubá mzda u naší firmy za ten problémový měsíc činila 4.480,-. tedy správně nemělo být podepsáno prohlášení a tím pádem srážková daň. my jsme ale zdanili daní zálohovou..

• 25. 2. 2011 9:11

xJ (neregistrovaný)

Prohlášení mohl mít klidně podepsané tam i u vás, pokud to nebylo současně, tedy PP navazovaly na sebe, jenom sleva na poplatníka měla být jenom u jednoho zaměstnavatele. Chybu se slevou na poplatníka i se zvýhodněním na dítě opravte v následujíím měsíci, chybně spočítanou výplatu spočítejte v ruce tak jak měla být a srazíte přeplatek na dani. Postup výpočtu si přesně popiště, jak a proč k tomu došlo, abyste v příštím roce při vyplňování vyúčtování věděla jak ho vyplnit. Takováhle chyba se prostě občas stane a není to nic co je neřešitelné.

• 25. 2. 2011 9:53

M. (neregistrovaný)

Tu platbu daně Fú, až bude vše spočítané napíšete na Fú žádost o převod daně ze zálohové na srážkovou dle č.účtu na který se daň Fú platí uvedete částku a hotovo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).