Re: Moc prosím, zprostředkování převodu
Na to nemáte smlouvu? Co když jim to nepošlete? Není to praní špinavých peněz? Udělala bych interní doklad - výnos a nějakou 31x a náklad a 32x a banku bych účtovala proti 31x a 32x - prostě nějaké ostatní pohledávky, ostatní závazky - nemám osnovu. A ostatní výnosy a ostatní náklady. Z banky by se nemělo účtovat do výnosů a nákladů - jsem někde četla.
A nejde to přes 479?
No smlouvu ne, ale vystavila bych fakturu na zprostředkování převodu peněz, kde by byla suma za převod 195,- Kč, kterou musíme zaplatit při převodu.
Ty peníze dostaneme do ruky a půjdeme je vložit na účet a dle instrukcí převedeme.
A nešlo by to účtovat bez nákladů a výnosů? Do výnosů by šlo jen těch 195,-Kč, nechci, aby se nám to počítalo do obratu, když to nejsou naše peníze.
Nešlo by to:
221/479 vklad peněz
a
479/221 převod těch pěněz?
J.
Re: praní špinavých peněz?
To bych se dost bála, vyhovět takovému požadavku.
Můžou si přece ve vlastní bance domluvit na převodu peněz do zahraničí ve směnném kurzu. Sice to není levné na poplatcích, ale...
Navíc tedy pokud vám peníze dají v hotovosti a vy je z banky převedete,a co limit pro transakce v hotovosti, to nepřekročí?
Re: povinná osoba dle §2/1e ?
Děkuji za vaše reakce.
Částka bude kolem 14 000 Euro. Problém je, že sdružení má účet a ten je korunový a když tam nesli peníze, tak řekli, že to musí změnit na české koruny a za to, že to budou přepočítávat chtěli 1,5% z celkové částky a to je hrozně moc.
J.
To sice ano, ale vy se vyhnete zbytečným komplikacím.
To, co to bude stát vaši firmu - na úkonech souvisejících administrativa, posouzení transakce, zda do výnosů nebo ne,jakou smlouvou to zajistit atd. daleko převýší hodnotu 1,5% z celkové částky.
Často se říká za dobrotu na žebrotu, ale to je můj názor.
Možná jsem to přehlédla, ale nikde není konkretně v dotazu uvedeno, že paní účetní je zaměstnanec. Může být na IČ.
Z kontextu to možná tak vypadá, ale...
V každém případě, pokud je zaměstnanec, máte Pájo pravdu.
Ovšem po stránce daní, bych to zase až tak růžově neviděla, takový vztah kdy platím něco za jinou firmu není bez problémů.
Re: OK, pěkný den
>>>>>>na IČ.
>>>>>>>>Z kontextu to možná tak vypadá, ale...
>>>>>>>>V každém případě, pokud je zaměstnanec, máte Pájo
>>>>>>>>pravdu.
>>>>>>>>Ovšem po stránce daní, bych to zase až tak růžově
>>>>>>>>neviděla, takový vztah kdy platím něco za jinou firmu
>>>>>>>>není
>>>>>>>> bez problémů.
>>>>>>>Tak to vidím asi tak, že nejlepší bude, když navrhnu
>>>>>>>sdružení, aby si založilo svůj Eurový účet.
>>>>>>>Ale čistě teoreticky, přes jaké účty by jste to
>>>>>>>účtovaly?
>>>>>>>J.
>>>>>>
>>>>>>Prosím jste zaměstnancem jedné nebo obou firem?
>>>>>>Jen tak pro zajímavost, zda jste povinnou osobou.
>>>>>Nene, nejsem zaměstancem, pro OS mám pouze DPP...
>>>>
>>>> a copak byste asi tak mohla být, když máte se
>>>>zam-telem uzavřenu DPP? Jistěže jste
>>>>zaměstnancem.áchjo.
>>>
>>>Tak v tomto ohledu ano. Ale nevím, zda je to
>>>důležité,
>>>protože ty peníze může na ten účet vložit v podstatě
>>>kdokoli ze členů OS, nebo?
>>>
>>>J.
>>Jsem opravdu zvědavá, jak budete pak řešit pro daně
>>a
>>účetnictví celou situaci.
>No, nebudeme...jak jsem psala výše, OS si založí Euro
>účet a bude to nejjedodušší a nejtransparetnější....
>J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2011 21:17
DObrý večer, moc prosím o pomoc. Občanské sdružení, které nemá Ëuro účet a potřebuje převést peníze do zahraničí, poprosilo naší firmu o možnost převést peníze z našeho Euro účtu.
Chtěla jsem se zeptat, zda to jde a jak o tom budu účtovat.
Není to náš příjem, pouze nám peníze vloží na účet a my ihned stejnou částku převedeme.
Děkuji moc
J.