Re: vyúčtování zálohové daně
K tomu vyúčtování zálohové: U řádku 06 je jasně napsáno: úhrn přeplatků z ročního zúčtování bez daňového bonusu, tzn. pouze to, co vám vyde k vrácení zaměstnancům na zálohách. U řádku 06a je Úhrn doplatků na daňovém bonusu, takže sem dáváte roční bonus. 175045,- na 06 a 10320,- na 06a.
A k té srážkové: sl.3 sem patří částka podle § 38d odst. 3 věta druhá, a v té já nic o dani z úroků nevidím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2011 9:35
Při vyúčtování zálohové daně si nevím rady s bodem 6. a 6a. na přední straně vyúčtování. Nějak asi nevím rozdíl mezi doplatkem a přeplatkem.
Za rok 2009 jsem provedla roční zúčtování kdy jsem lidem vrátila celkem 185 365,- z toho bylo 175 045,- vratka daně a 10 320,- vratka bonusu.
Mám uvest do bodu 06 "úhrn přeplatků na dani z rončího zúčtování ..." celou částku 185365,- nebo jenom těch 175045,- a bonus vyplnit do bodu 06a "úhrn doplatků na daňovém bonusu". Nebo jenom do bodu 06 dát těch 175045 a bonus z ročního zúčtování uvést jen do sloupečků v části I. (uvnitř vyúčtování)