Re: plátce plátci cz služba na SK
>Dobrý den,
>1. chtěla jsem se zeptat my jsme plátci DPH v ČR a
>budeme fakturovat plátci DPH v ČR, ale budeme fakturovat
>za revize servisy atd. prostě služby na vysílačích a
>centrálách (zdroje napájení) v lokalitách na Slovensku.
>Jak to zde bude s DPH. Jak to bude při fakturaci?
>
klasika - § 9/1 místo plnění tam, kde má příjemce služby sídlo.
pokud má příjemce služby sídlo v SR, tak fakturace bez dph,ř.21 a souhrnné hlášení.Pokud má příjemce služby sídlo v ČR pak odvedete dph 20% ve vašem přiznání
pokud je služba spojená s nemovitostí nebo ve vzhahu k nemovitosti je místo plnění tam, kde se nemovitost nachází a tam
se i odvede dph. Pokud fakturujete neplátci, fakturujete s naší dph a odvedete 20%
>2. Pak máme případ my plátci DPH v ČR, budeme provádět
>revize, servis a údržbu na vysílačích a centrálách na
>Slovensku, pro Slovenskou firmu. Jak to bude tady s
>DPH?prosím o vysvětlení dvou případů, i když je
>zahraniční firma plátce a i když je neplátce.
>
stejné jako výše uvedená odpověď
>A jak je to jestliže ta firma má jak sídlo v ČR, tak i
>na Slovensku.
>
>Mám v tom pěkný guláš.
>
>Děkuji
>
Otázkou zůstává je-li vysílač nemovitostí. A pokud ano tak to bude zajímavé protože během jednoho měsíce zvládnou naši servisáci i 10 lokalit a dle toho co jsem vyčetla tak se musí uznávat tam kde to prováděli ... to znamená na daném FÚ pro tu lokalitu ...
Ale to odvádí-přiznává ten co tu službu objednal, ne Vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2011 10:29
Dobrý den,
1. chtěla jsem se zeptat my jsme plátci DPH v ČR a budeme fakturovat plátci DPH v ČR, ale budeme fakturovat za revize servisy atd. prostě služby na vysílačích a centrálách (zdroje napájení) v lokalitách na Slovensku. Jak to zde bude s DPH. Jak to bude při fakturaci?
2. Pak máme případ my plátci DPH v ČR, budeme provádět revize, servis a údržbu na vysílačích a centrálách na Slovensku, pro Slovenskou firmu. Jak to bude tady s DPH?prosím o vysvětlení dvou případů, i když je zahraniční firma plátce a i když je neplátce.
A jak je to jestliže ta firma má jak sídlo v ČR, tak i na Slovensku.
Mám v tom pěkný guláš.
Děkuji