Re: Oprava v ročním zúčtování?
Chyba nastala na Vaší straně. U pův.zaměstnavatele mu dobíhalo podepsané prohlášení se slevami. Při nástupu během měsíce je nutné na to pamatovat, a dát slevy (i na popl.) až od náslměsíce. Ale už se stalo. V žádném případě toto nesmíte opravovat v ročním zúčtování. Chybu musíte opravit ( dosrážet) v nejbližší výplatě.
Jestli chcete ,najděte v histrorii - postup jsem zde již několikrát vysvětlovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2011 15:33
Připravuji si nyní roční zúčtování daně. U jednoho pracovníka - nastoupil u nás 15.4.2010, potvrzení od minulého zaměstnavatele přinesl nyní 10.února, nyní vidím, že si v tom dubnu uplatnil slevy na 2 děti u minulého zaměstnavatele i u nás. Tím, že u nás podepsal toto prohlášení, jsem mu slevy uplatnila. Jestli jsme to tehdy nějak spolu probírali, už si nevzpomínám, tehdy součšasně přinesl potvrzení manželky, že nepobírá ona.
Nejjednodušší oprava je v ročním zúčtování, ale bude to v tomto případě správně? Mám strach, když to budu opravovat samostatně, tak se do toho zamotám-přílohy k vyúčtování apod. A co ten minulý zaměstnavatel? Má vlastně stejný problém.