Re: sleva na poplatníka a PPM
ano do května jsem měla zdanitelné příjmy ze závislé činnosti, dále hypoteční úroky, které bych chtěla zahrnout. bohužel jsem nestihla dodat podklady do účtárny a přiznání si musím udělat sama :-(
ano příjem byl vyšší než 48 000,- Kč, takže si odečtu tedy celou slevu na poplatníka, 7/12 na dítě a nezdanitelnou položku hypotéky. To jsem ráda, to je příjemné :-) tatínek dítě neuplatňoval, nechala jsem si ji dát u zaměstnavatele, a navíc v minulém roce byl jako OSVC a měl vysoké výdaje, tak jsme to zatím nechali u mě. Ono je to ale asi jedno, i kdyby byla daňová povinnosti nulová, tak u dítětě se to vrátí, je to tak?
>>
>>Za celý rok. Sleva na poplatníka se vždycky započítá
>>za celý rok. Bonus na dítě můžete dostat jedině v
>>případě, že příjem byl větší než 48000,- Kč. Tatínek
>>neuplatňoval?
>
>ano příjem byl vyšší než 48 000,- Kč, takže si odečtu
>tedy celou slevu na poplatníka, 7/12 na dítě a
>nezdanitelnou položku hypotéky. To jsem ráda, to je příjemné
>:-) tatínek dítě neuplatňoval, nechala jsem si ji dát
>u zaměstnavatele, a navíc v minulém roce byl jako OSVC
>a měl vysoké výdaje, tak jsme to zatím nechali u mě.
>Ono je to ale asi jedno, i kdyby byla daňová povinnosti
>nulová, tak u dítětě se to vrátí, je to tak?
Ano, u slevy je to jedno a u bonusu se vyžaduje příjem 48000,- kč.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2011 16:10
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jaké období mám podat Daňové přiznání v případě, že jsem nastoupila na mateřskou 8. května a pobírala ji do 19. listopadu 2010. Mám podat přiznání jen do května, listopadu, nebo za celý rok? ptám se proto, protože pak se mi tam započítává sleva na poplatníka. Dceru, narozenou v červnu si můžu uplatnit za celých 7 měsíců je to tak? Děkuji mnohokrát