Dědictví uzavřeno, nový dluh

• (neregistrovaný)

25. 2. 2011 21:31

Ještě jednou prosím moc o radu - již jsem psala níže... V roce 2008 mi zemřela maminka. V rámci projednávání dědictví jsme řešily se sestrou spoustu dluhů (Cofidis, různé spotřebitelské úvěry atd.), vše se řešilo v rámci dědického řízení, které bylo někdy koncem roku 2008 uzavřeno. Včera mi přišel do vlastních rukou dopis od GE, že vzhledem k tomu, že jsem dědicem, mám doplatit dluh cca 20tis.
    Podle toho, co se mi podařilo najít i co mi odpověděla tesy, nárok nemají - když se včas nepřihlásili do dědického řízení.
    Jenže dneska jsem volala notářce, která nám dědictví projednávala a ta tvrdí, že zaplatit musíme, že na to mají nárok a že nás mohou dát k soudu...
    Moc prosím ještě někoho o názor... Díky. M

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2011 21:54

mařka49 (neregistrovaný)

Re: Dědictví uzavřeno, nový dluh
      malý pozemek -hodnota cca 200,- no ale musí být znovu projednáno dědictví atd., takže na poplatcích zaplatímeasi 1200,-
      a to nevíme co bude dál, máte smlouvu, že opravdu peníze si půjčila atd.

• 25. 2. 2011 22:02

RenataH (neregistrovaný)

Re: Dědictví uzavřeno, nový dluh
      nejsem právník, ale také si z vlastní zkušenosti myslím, že pravdu bude mít notářka. Také se nám stalo, že asi 2 roky po smrti tchyně se objevil pozemek za 300 Kč (tchyně s tchánem 30 let předtím prodali garáž, ale zapomněli prodat pozemek, na kterém ta garáž stojí), muselo proběhnout nové dědické řízení a stálo nás to 600 Kč.

• 26. 2. 2011 7:57

Marcela V. (neregistrovaný)

Pane Pájo, prosím...
      Jenže to je jiný případ... Já našla, že pokud se najede majetek, tak se dědictví znovu otevírá... Pokud jenom závazky, tak ne?

• 28. 2. 2011 12:19

Kara (neregistrovaný)

Re: Pane Pájo, prosím...
      Taky jsem zvědavá, co na to Pája. Logicky by ten věřitel už neměl mít právo. Když zemře dlužník, tak se přece dělá soupis majetku a dědicové také musí vědět, zda a jak vysoké má dluhy, aby se mohli rozhodnout, zda dědictví přijmout nebo je zcela odmítnout. Takže když budou vědět o nějaké výši dluhu, rozhodnou sei, že dědictví přijmou a dluh zaplatí. A pak po nějaké době se objeví další věřitel s nějakou velikou pohledávkou a dědicové by pak přišli třeba o všechen zděděný majetek? A co když ten majetek u prodali a peníze použili? A teď by měli ten dluh, na který se přišlo pozdě, uhradit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).