OSVČ-malý příjem

• (neregistrovaný)

26. 2. 2011 13:12

Dobrý den,jsem zaměstnanec,zároveň OSVČ.Jako OSVČ jsem mám jednu fakturu za rok 2010 na 4tis.Kč.
    Musím to při ročním zúčtování zdanit? Jedna účetní tvrdí,že ne,když je to do 6tis.
    Druhá tvrdí,že když podávám přiznání,musím. Jak je to?
    Děkuji Radim

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2011 14:37

HP (neregistrovaný)

Re: OSVČ-malý příjem
      Pokud máte příjem z podnikání menší než 6000, pak nemusíte podávat přiznání k dani z příjmu. Pokud ho ale podáte, pak do něj musíte uvést i tyto 4 tisíce. Na to, aby Vám roční zúčtování provedla účetní v zaměstnání je již pozdě. Teď záleží na Vás. Pokud nemáte žádné odpočty (dary, životko, úroky, děti,vyživovaná manželka, apod.) pak přiznání nemusíte podávat, satčí když napíšete prohlášení, že Vám za rok 2010 nevznikla povinnost podat přiznání. Pokud ale máte nějaké odečty, na základě kterých by Vám mohl FÚ něco vrátit ze zaplacených záloh nebo Vám z podnikání vychází ztráta, pak si přiznání podejte. Je možné, že i tak Vám vyjde nějaká částka na vrácení. Určitě jste k těm 4 tis. měl i nějaký výdaj.

• 26. 2. 2011 15:28

V. (neregistrovaný)

Daňový řád
      ... Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání.

• 26. 2. 2011 15:35

Radim (neregistrovaný)

Mám odpočty živ. i penzijního.Když zdaním 4000,.-,vychází mi vratka 5000,-. Tak přiznání podám, v zaměstnání už mi to nechtějí vzít zpět.Díky moc Radim

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).