Re: FVE
Ještě se podívejte, zda konečný stav za zelený bonus na faktuře z 31.12.2010 mínus počáteční stav na první vystavené faktuře odpovídá vyrobené elektřině od února do 31.12.2010. Faktura na dodávku elektřiny z OZE, vystavená pravděpodobně společností E.ON za fotovoltaika na začátku ledna 2011.
Pokud byste chtěla, napište mi mail.
Re: FVE
Email se mi na Vás nezobrazuje. Tato kontrola je nutná k čemu?Na faktuře pro E.ON z 31.12.2010 je fakturujeme Vám za dodávku elektřiny v roce 2010 počáteční hodnota 1kWh a konečný stav 5283kWh. Součtu nějakého se nějak nemůžu dopočítat. A co moje ostatní dotazy? co s nimi?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2011 18:33
Dobrý den,
měla bych dotaz odhledně FVE vybudované na střeše RD. Máme v tom zmatek.Jedná se o zaměstnance, ŽL má pouze na FVE.Výkon: 8,3 kWh. Protokol o schválení výroby: 23.2.2010.FVE má na úvěr ze stavebního spoření na RČ-rekonstrukce střechy,ne na IČ.Plátce dph není.
Jde mi o účtování roku 2010,otázka vedení PÚ se řeší neustále.Pro rok 2010 uplatní osvobození, musíme zaevidovat FVE do majetku a v roce 2011 začít odepisovat nebo můžeme uplatnit výdaje paušálem 40% stejně jako u SP v roce 2010?ZP platit nebude, pokud povede PÚ v r.2010 a SP mu asi taky nevyjde.Ještě se diskutuje, zda do přehledu SP dát výnos roku 2010 nebo pouze příjem. Úroky z úvěru ze stav.spoření musíme dát do PÚ n.DE nebo můžeme uplatnit úroky dle §15?Obě varianty asi nejsou možné,že?Lze dát do PÚ jako náklad..a pak je dát do §15? To je asi blbost,že? Díky moc za info:-)