Re: Daně z prodeje na Aukru
Můj názor je, že tento příjem nedaníte. Prodal jste movité věci, které jsou od daně z příjmů osvobozené. Zákon uvádí, prodej kterých movitých věcí není od daně osvobozený (auta, letadla, lodě ve vlastnictví kratším než rok a věci v obchodním majetku - ty byly max. v obchodním majetku Vašeho dlužníka).
Re: Daně z prodeje na Aukru
http://www.dsl.cz/clanek/1647-uzivatele-aukra-pod-drobnohledem-ber-aku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2011 22:13
Jsem starobní důchodce, prodal jsem na Aukru věci s obratem 160 tis.Část jsou mé osobní věci nebo věci mé rodiny. Část jsou věci nové, které jsem získal jako splátku půjčky.Půjčil jsem peníze příbuznému na podnikání, neměl na vrácení, tak mi dal věci. Leželo mi to doma, věci jsem prodal jako nové, nebyly použité.Nemám od nich doklady, ale většina se prodala za výrazně nižší cenu, než je pořizovací. Potřeboval jsem se věcí zbavit. Budu muset danit? Jednalo se o věci do domácnosti a pár stavebnic pro děti. Nejsem živnostník, tak nemohu uplatnit ani žádný paušál. V podstatě jsem neměl žádný zisk, pouze se mi vrátila část půjčky. Poradí někdo, jak na to?