Re: rozpuštění do nákladů - prosím
Přeji vám příjemnou zábavu. Pokuste se dohledat. Opravovat byste měla proti HV minulých let. Obvykle to má vliv i na daně.
http://www.nur.cz/content/view/127/1/
Občas si říkám, že bych zakázala "úředně" takovým účetním pracovat.
Dát dohromady stavy účtů je občas nadlidský výkon.
Jestli se nejedná o nijak závratné částky, tak bych to možná riskla a proúčtovala to oproti daňově neuznatelným nákadům, např. 513, to se pak zohlední v daňovém přiznání jen pro tento rok a zbavila byste se toho. Jinak Vám fakt nezbyde asi nic jiného než to dohledat, a pokud je toho moc, je lepší vzít si šikovného auditora, který to srovná. Já tohle řešila před pár lety, a přebírala jsem účetnictví od rádoby účetnické firmy v takovém stavu, že nesouhlasil snad jediný účet. To bylo na mašli....takže jsme fakt zavolali auditora a ten nám to upravil do přijatelné podoby.
Pokud nejsou částky významné proúčtovala bych proti nedańovým nákladům, popř. daňovým výnosům.
Pokud je toho víc, chce to pak revizi účetnictví.
Pokud s tím potřebujete pomoci, tak dejte mail. Můžeme se domluvit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
27. 2. 2011 12:36
Dobrý den, chtěla bych se zeptat: přebírám účetnictví jedné firmy po bývalé účetní....a našla jsem tam spousty restů z minulých let...např. nezúčtovanou 314 z r. 2005, nebo 389 také z toho roku...samozřejmě to už nedohledám a nezúčtuji. Jakým způsobem mám postupovat, abych to rozpustila? a měla nulové stavy od nového roku?
Děkuji předem moc.