Výdaje paušálem a silniční daň

• (neregistrovaný)

27. 2. 2011 13:28

Dobry den, prosim o pomoc.

1.
    Za rok 2010 bych chtel vyuzit placeni dane pausalni castkou.
    Veskere pohledavky z roku 2009 byly zaplacene do 31.12.2009, musim podavat dodatecne priznani za rok 2009 ?

2.
    Pokud platim dane pausalni castkou, porad muzu vyuzit slevu na poplatnika ?

3.
    Autem ktere mam na ICO jezdim jen soukrome, a do nakladu si nedavam pohone hmoty, musim platit silnicni dan ?

4.
    V pripade ze neplatim silnicni dan a auto pouzivam jen pro soukrome ucely muzu si do nakladu dat ostatni vydaje kolem auta, treba servis nebo (pausani vydaje na auto 4000,- mesicne pro skoukrome ucely) ? (nepocitam benzin)

Dekuji moc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2011 17:02

HanaS (neregistrovaný)

Re: Výdaje paušálem a silniční daň
      1.pokud jste neměl žádné pohledávky, zásoby a závazky nemusíte podávat dod. přiznání a použijete paušál v roce 2010.
      2. slevu můžete použít
      3. Jestli je auto na IČO nebo RČ je jedno, záleží jestli ho máte v daňové evidenci. Pokud je nemáte zařazeno sil. daň nemusíte platit. Pokud je zařazeno a nemáte značky v úschově musíte sil. daň platit.
      4. Když neplatíte silniční daň a auto používáte jen pro soukromé účely nemůžete si dávat výdaje kolem auta do výdajů a nemůžete popužít ani paušál 4000,- Kč

• 27. 2. 2011 18:41

phil (neregistrovaný)

Re: Výdaje paušálem a silniční daň
      1.
      Mel jsem jen faktury ktere ja fakturuji spolecnosti pro kteru vyrabim graficke navrhy. Tohle vsechno (pro rok 2009) bylo uzavrene ke 31.12.2009. Nikomu jsem nic nedluzil ani me nikdo nedluzil nic. Takze pokud ted (pro rok 2010) pouziju pausal nemusim podavat dodatek k roku 2009 ?

2.
      jasny diky.

3.
      Auto bylo koupene na ICO driv kvuli leasingu. Vydaje jsem si daval do nakladu ale i silnicni dan jsem platil. Leasing je uz splaceny a pohone hmoty si neplanuji davat do nakladu takze asi nema smysl platit silnicni dan ? Musim se odhlasit z placeni silnicni dane na FU ? (podat cestne prohlaseni?)

4.
      jasny, dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).