Re: Dotace od ÚP na podnikání
Nemáte. Dotace z ÚP jsou od daně z příjmů osvobozeny podle § 4 odst. 1 písm t.. Takže příjem dotace nedaňový příjem. Nákup nářadí a materiálu-nedaňový výdaj. Pořizovací cenu hmotného maj.(nad 40 ti) snížíte o přijatou dotaci. Ze zbytku odepisujete do daňových výdajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2011 16:07
Dobrý den, prosím vás o kontrolu, vedu DE. Dostala jsem v loňském roce dotaci od ÚP 55000,-. Nakoupila jsem za to majetek nad 40000 a nějaké nářadí. Dotaci jsem zaúčtovala jako daňový příjem, jelikož jsem za ni nakupovala majetek, na který budu uplatňovat daňové odpisy a dávat do daňových výdajů. Příjmy z podnikání byly zatím nulové, ale do řádku 101 DP dám 55000, do ř. 102 dám 25 609 (nákup nářadí a materiálu) a vyjde mi základ daně 29 392,- protože odpisy stroje nad 40tis. budu uplatňovat až v dalších letech, kdy budu mít příjmy. Je to prosím vás správný postup? Předem děkuji, vycházím z informací získaných v kurzu pro začínající podnikatele ..