Re: odmítnutí zpracování vyúčtování daňe
Paní účetní nemá pravdu.
v §38l je jasně napsáno nebo pojistkou.požádejte ji, ať vám dá písemně, že odmítá zpracovat. A dejte jí pak k náhradě částku za zpracování od účetního nebo daň. poradce.
To, že to neumí a nevyzná se v tom, je její chyba.
--------------
zákon o dani z příjmu
§ 38l Způsob prokazování nároku na odečet nezdanitelné části základu daně, slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků u plátce daně
(1) i) smlouvou o soukromém životním pojištění nebo pojistkou a každoročně nejpozději do 15. února potvrzením pojišťovny o pojistném zaplaceném poplatníkem na jeho soukromé životní pojištění v uplynulém zdaňovacím období nebo o zaplacené poměrné části jednorázového pojistného připadajícího na uplynulé zdaňovací období, uplatňuje-li snížení základu daně podle § 15 odst. 6,
viz http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dprij/cast4.aspx
Re: odmítnutí zpracování vyúčtování daňe
O jéé.
Mj. pojistka obsahuje všechny náležitosti, které účetní potřebuje.
Nejvíc mě vždy "rozesměje", když účetní požaduje výhradně smlouvu, ta už může být několikrát změněná, stejně z ní nevyčte nic víc.
Takže piánko se braňte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2011 16:47
pracuji jako státní zaměstnanec a účetní odmítá zpracování daňového příznání z důvodu, že mám uzavřeno životní pojištění. Chce doložit pojistnou smlouvou, ale já mám dokument nazvaný pojistka to je důvod proč si musím a spousta dalších zpracovat vyúčtování sám. Kde je pravda.Ďekuji za odpověď