Re: vyšla mi daň -2600 dostanu ji?
>>>Dobrý den,
>>>po vyplnění DP mi vyšla daň -2600 kč.Tzn. že to
>>>dostanu od FÚ vyplaceno nebo to bude 0?
>>
>>Pokud je tento výsledek na ř.91 - 3strana,tak tuto
>>částku od FÚ dostanete :)
>
>Ne,zaplatil jsem za celý rok 0,-kč.Pokud jste nic nezaplatil a nemáte daňový bonus na Vaše děti, nemůžete dostat zpět žádnou daň.
A proč neuplatňujete daňový bonus na dítě již u zaměstnavatele? A pokud nepodnikáte a nemáte jiný důvod podávat daňové přiznání, tak by Vám měl zaměstnavatel provést roční zúčtování daně sám, jemu dodejte úroky z úvěru a rodný list a rozhodnutí o péči o Vaše dítě. Ale vše mělo být již do 15.2.2011, jde o dost peněz, postarejte se o to.
Pokud jste jen zaměstnanec a měl jste jen ty uvedené příjmy, tak jste mohl do 15.2. požádat zaměstnavatele o zúčtování a doložit ten nárok na zvýhodnění na vyživované dítě. Pokud jste to do 15.2. nestihl, můžete do 31.3. podat přiznání, kde to dítě uplatníte.
Takže pokud dańový základ za celý rok byl 96915 Kč, tak dań z toho činí 14535 Kč. Po odečtení slevy na poplatníka činí daň 0. Úroky už ani neuplatníte.
Pokud jste měl dceru ve vlastní péči celý rok, uplatníte na ni zvýhodnění 11604 Kč. Pokud Vám již v průběhu roku nevyplácel zaměstnavatel nějaké bonusy, tak byste teď od FÚ dostal těchto 11604 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2011 20:15
Dobrý den,
po vyplnění DP mi vyšla daň -2600 kč.Tzn. že to dostanu od FÚ vyplaceno nebo to bude 0?