Potvrzení o zdanitelných příjmech

• (neregistrovaný)

28. 2. 2011 9:52

Dobrý den,
    potřebuji poradit od zkušenějších, chtěla bych si udělat roční zúčtování daní sama, nemám ještě od zaměstnavatele, ale potvrzení, to ale není problém, vytiskne mi ho. No, ale někde jsem slyšela, že toto potvrzení musí mít datum nejpozději 14.2.Můžete mi říct co je na tom pravdy. Vím, že zaměstnavatele musím požádat do 15.2., ale o potvrzení si snad mohu říci až do doby do kdy se podává daňové přiznání, ne? Nebo skutečně na tom datu tak záleží? Děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2011 10:00

I. (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
      O roční zúčtování může požádat zaměstnanec zaměstnavatele do 15.2. a také je povinnen doložit všechny potřebné doklady do tohoto data. Pokud to nestihne, má smůlu a může si podat daňové přiznání sám. Tam datum na potvrzení nerozhoduje. Daňové přiznání se podává do 31.3. bez daňového poradce, s daňovým poradcem do 30.6.

• 28. 2. 2011 10:11

evule (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, právě nechápu proč to někdo tvrdí, jaké tam má být datum, tak jsem se chtěla ujistit, že si to myslím správně.

• 28. 2. 2011 10:20

Kara (neregistrovaný)

Vy si totiž pletete názvy - píšete, že si chcete udělat roční zúčtování sama. Ale Vy si nechcete udělat roční zúčtování, nýbrž daňové přiznání. Roční zúčtování dělá zaměstnavatel - a ten potřebuje mít všechny doklady doložené do 15.2. Takže zaměstnanec, který žádá zaměstnavatele o roční zúčtování, musí tak učinit do 15.2. a když mu ještě má dokládat např. potvrzení o zdanitelných příjmech od předešlého zaměstnavatele, musí mít toto potvrzení nejpozdější datum vystavení 15.2.
      Vy si ale nežádáte zaměstnavatele o zúčtování, ale chcete podávat přiznání, takže na potvrzení o zdanit. příjmech můžete mít pozdější datum vystavení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).