Re:dědictví- není jednoduché
já bych tedy jaksi myslel,asííí takhle:
že když se banka probrala z mrákot až tak dlouho po skončení dědic.řízení, tak záleží na dědicích, zda půjdou na dohodu a zaplatí. POkud ne, pochopitelně, banka je může žalovat, ale vzhledem k nepředvídatelnosti výsledku řízení ani netuším, jak by soud rozhodl.
Jako nárok banky bych to nehodnotil, ale ta soudní možnost jasně existuje.K promlčení asi ještě nedošlo.
Kdy byl dluh splatný? Pokud by byl promlčen, bylo by to dobré. Pokud ne, asi má věřitel možnost žaloby, protože jste dědictví neodmítla. Podáním žaloby se promlčecí lhůta přetrhne.
Zkuste je požádat, ať podrobně dokladují své nároky. Nic samozřejmě neslibujte, jen uveďte, že jste v pozůstalosti nic nenašla.
Hezký den!
Moc oběma díky za odpověď - splatné to bylo zřejmě někdy v roce 2008? Bůh ví... Tak to tedy chtě nechtě asi zaplatíme, než bychom poté v budoucnu platili třeba ještě soudní výlohy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2011 9:54
Omlouvám se, že dotaz zadávám znovu - ráda bych znala názor pana Páji...
V roce 2008 mi zemřela maminka. V rámci projednávání dědictví jsme řešily se sestrou spoustu dluhů (Cofidis, různé spotřebitelské úvěry atd.), vše se řešilo v rámci dědického řízení, které bylo někdy koncem roku 2008 uzavřeno. Minulý týden mi přišel do vlastních rukou dopis od GE, že vzhledem k tomu, že jsem dědicem, mám doplatit dluh cca 20tis.
Podle toho, co se mi podařilo najít i co mi odpověděla tesy, nárok nemají - když se včas nepřihlásili do dědického řízení.
Jenže dneska jsem volala notářce, která nám dědictví projednávala a ta tvrdí, že zaplatit musíme, že na to mají nárok a že nás mohou dát k soudu...
Moc prosím ještě někoho o názor... Díky. M