Úroky z úvěru

• (neregistrovaný)

28. 2. 2011 12:15

Dobrý den, potřebovala bych poradit k uplatnění úroků z hypotečního úvěru-hypoteční úvěr na pana xx, účel úvěru na převod členských práv, pan xx dodal potvrzení o výši úroků,úvěrovou smlouvu a smlouvu o budoucí kupní smlouvě na koupi obecního bytu na pana xx a jeho manželku. Chtěla jsem od pana xx smlouvu o převodu členských práv, ale dodal pouze výše uvedenou smlouvu o budoucí kupní smlouvě. Myslela jsem, že účel poskytnutého úvěru musí být dodržen a teď nevím, zda mohu přijmout jen tuto smlouvu. Prosím poraďte mi,děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2011 12:49

annonym (neregistrovaný)

Re: úroky z úvěru
      Potřebujete ještě dle § 38l odst. 1 písm. f) ) potvrzení právnické osoby (např. bytového družstva), že je jejím členem.

• 28. 2. 2011 13:14

majko (neregistrovaný)

Zaměstnanec ale doložil smlouvu o budoucí kupní smlouvě, kde obec je vlastníkem pozemku i domu a byt je předmětem kupní smlouvy a ještě mě v této smlouvě zaujala,že rekonstrukce byla provedena z prostředků obce a kupujícího.

• 28. 2. 2011 13:53

annonym (neregistrovaný)

Musí doložit, že splnil podmínky dle smlouvy o HU, tedy, že je členem v případě převodu čl. práv. Pokud nedoloží, pak bych neuplatnila úroky z úvěru a pokud by trval na jejich uplatnění, bylo by vhodnější, aby si podal DaP sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).