Re: Zálohy na DzP -souběh OSVČ a zaměstn
Hmm - tam je tohle: Poplatníci, jejichž poslední známá daňová povinnost přesáhla 30 000 Kč, avšak nepřesáhla 150 000 Kč, platí zálohy na daň na zdaňovací období, a to ve výši 40 % poslední známé daňové povinnosti. První záloha je splatná do 15. dne šestého měsíce zdaňovacího období a druhá je splatná do 15. dne dvanáctého měsíce zdaňovacího období.
Co je "poslední známá daňová povinnost"??? To je to co teď na dani doplatím z řádku 91 DP nebo z řádku 74 DP??? Podotýkám, že jsem i zaměstnanec a zálohovou daň platím i z tohoto titulu.Potřebovala bych konkrétnější odpověď. Díky
zkuste si přečíst par.38 a odst. 3 a odst.5 zákona o daních z příjmů
Právě po přečtení odst. 3 a 5 jsem se rozhodla napsat sem svůj dotaz. Jsem z toho totiž pěkně zmatená. Vůbec nevím z čeho mám zálohy na daň vypočítat. Vloni to bylo jednoduché. Měla jsem vyšší příjem ze zaměstnání a zálohy jsem neplatila. zato ted je to naopak a já nevím Z ĆEHO to počítat!
Měla jsem příjmy jak podle §6 ze závislé činnosti, tak i dle §7. Dílčí základ daně ze závislé činnosti je vzhledem k celovému základu daně 41%. Na dani - po odečtení všech slev, snížení daň. základu a odečtení záloh ze zaměstnání mi zbývá doplatit 35415,-Kč. Daň po uplatnění slev - řádek 74.DP je 43429,-. Kterou částku mám brát jako základ pro výpočet?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2011 12:54
Dobrý den,
nejsem si jistá, zda musím platit zálohy na daň z příjmu a už vůbec ne jak ji vypočítat. Mám hotové daňové přiznání za rok 2010 a po odečtení všech slev a snížení daňového základu a po odečtení zaplacených záloh u zaměstanvatele mi vyšlo, že mám doplatit na dani 35415,-Kč. Větší příjem mám z podnikání (pojišťovnictví). Vůbec nevím jak zálohu na daň vypočítat. Poradí mi někdo?