Re: Výpověď od zaměstnavatele
Děkuji, právě že mi bylo sděleno že dostanu 2měsíční výpovědní lhůtu a že tím pádem ty 2 odstup. platy dostanu ale odpracuju si je ty 2 měsíce, zdá se mi to jako nesmysl odpracovat si odstupný plat čili normálný výplatu a odstupné to tím pádem není. Dále by mě zajímalo jestli když podepíši výpověd zítra že mi jí dávají k 1.5. 2011 a já je odpracuji zda mě pak nějak nepodfouknou a skutečně mi pak to odstupné dají? Nebo mám výpověd podepsat až den k datu výpovědi?Nerada bych udělala nějakou zbytečnou chybu.Děkuji
Re: Výpověď od zaměstnavatele
1. Při výpovědi zaměstnavatelem pro nadbytečnost budete pracovat celou výpovědní dobu a za tyto dva měsíce obdržíte normální mzdu. Po ukončení PP obdržíte mimo mzdy za poslední měsíc i 3x nás. odstupné, které není mzdou.Kdy Vám zam-tel předá písemnou výpově´d z PP, je jeho rozhodnuití, Vy podepisujete jen její převzetí,nikioliv souhlas. Pokud byste nepřevzala,odmítla podepsat, tak je výpověď stejně platná a Vy byste něměla v ruce žádný dokument.Čili podepište převzetí,když to bude 1.3., tak výp.doba poběží od 1.4. do 31.5. a tímto dnem skončí Váš PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2011 14:00
Dobrý den,
nevěděl by tu někdo jak je to s výpovědí od zaměstnavatele? Zaměstnavatel snižuje počet zaměstnanců a dává mi výpověd s 2měsíční výpovědní lhůtou? Jak je to v tomto případě s odstupným, musí nebo nemusí mi při 2měsíční výpovědi odtupné vyplatit, když mi výpověď dává on?
Děkuji moc za každou odpověď