Menší otázka k DP

• (neregistrovaný)

28. 2. 2011 15:58

Dobrý den,
    jsem student, od října podnikám (jako vedlejší činnost - zabývám se nákupem a následným prodejem), takže se momentálně peru s prvním DP. Vyuzivam OnlinePriznani.cz a mírně jsem se zasekl u druhého kroku. viz obrázek:
    http://obrazku.cz/obr640305_dane.png

Co mám vyplnit do kolonek Hmotný majetek, Zásoby? (Zbytek by se mě snad týkat neměl.) Nějaké zboží, které uvádím v nákladech za rok 2010 mi zbylo do tohoto roku (cca za 10 000Kč), plus mám v nákladech několik věcí nutné pro podnikání (flash disk, obálky, paragony ... za pár stovek). Na toto se ptají? Popřípadě co do které kolonky?

Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2011 15:14

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Menší otázka k DP
      A neměl byste to lepší nepočítat skutečné náklady , ale mít náklady procentem ?

• 3. 3. 2011 16:40

tanorak (neregistrovaný)

Původně jsem to tak zamýšlel ale bohužel to není možné - podnikám jen od října a platil bych několik tisíc za soc. pojištění + bych musel tento rok platit zálohy... při reálném zisku cca 1500 (+10 000 ve zboží) by to bylo bohužel krajně nevýhodné :-(

• 3. 3. 2011 16:40

tanorak (neregistrovaný)

Původně jsem to tak zamýšlel ale bohužel to není možné - podnikám jen od října a platil bych několik tisíc za soc. pojištění + bych musel tento rok platit zálohy... při reálném zisku cca 1500 (+10 000 ve zboží) by to bylo bohužel krajně nevýhodné :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).