Re: zrušení životního pojištění
Pokud jste zrušili až v r.2011, budete muset podat DP až za tento rok (tedy v r.2012). V něm dodaníte vše, co jste uplatnili, tedy ŽP uplatněné v r. 06,07,08,09, případně i 2010 (to záleží na tom, zda si uplatníte ŽP v r.2010 (já bych neuplatňovala)). Za ty minulé roky DP opravovat nebudete, vše, co jste v těchto letech uplatňovali bude příjmem podle §10 ZDP až v r.2011.
Nemyslím si, že by vám na Kooperativě řekli pravdu, pokud by byla pojistka zrušena, nebylo vyplaceno odbytné a rezerva, resp. kapitálová hodnota byla rovnou převedena na jinou ŽP, pak byste dodaňovat nemuseli, ale to, předpokládám, nebylo smyslem dotazu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2011 19:59
manžel zrušil ŽP v průběhu ledna 2011 ( splátky zaplaceny do konce roku 2010), výše odbytného bude vyplacena k 25.02.2011 na soukromý účet. Dle pojišťovny Kooperativa mi bylo sděleno, že i když jsme hned uzavřeli novou ŽP musíme dodanit. Na dotaz zda by odbytné šlo převést na novou smlouvu ( a tím bychom nemuseli dodaňovat) mi sdělili, že dodanit stejně musím, jedině kdybych nemusela dodaňovat by bylo kdyby původní ŽP bylo pouze přepracováno nikoliv zrušeno a založeno nové ŽP. Takže teď nevím zda mám provést dodatečné DP zpětně ( zal. ŽP 2004, uplatňováno v r. 2006,2007,2008,2009 a i r.2010) pouze za poslední tři roky - ¨nebo musím za všechny roky a taky nevím zda to mám udělat až v r. 2011 kdy je pojistka zrušena.
Sama jsem spíše myslela že udělám dod. DAP za roky 2010,2009,2008 - extra každý formulář, ale podle komentářů které jsem si zde přečetla bych měla dodanit vše a k to celkovou částkou
za všechny roky kdy jsem uplatňovala odpočty ŽP a v roce kdy jsme ŽP zrušili? Prosím o odpověĎ . Mnohokrát děkuji Renata