Re: Příjem z pronájmu zem.půdy
Ano, patří to do §9. Samozřejmě můžete uplatnit výdaje. Nebo :
Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmů, může je uplatnit ve výši 30 % z příjmů
>>>Dobrý den,
>>>
>>>dostala jsem peníze za pronájem zemědělské půdy za
>>>rok
>>>2010. Budu si tedy podávat daňové přiznání, kde výši
>>>příjmu uvedu do par.9. Pochopila jsem to správně? A
>>>mohu uplatnit výdaje?
>>>Děkuji za odpovědi.
>>
>>Prosím neví někdo?
>
>Ano, patří to do §9. Samozřejmě můžete uplatnit
>výdaje. Nebo :
>
>Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně vynaložené
>na dosažení, zajištění a udržení příjmů, může je
>uplatnit ve výši 30 % z příjmů
Jen doplněk: pokud jste zaměstnanec a nájemné činilo do 6000 Kč, tak přiznání nepodáváte (pokud nejste povinna ho podat ještě z nějakých jiných důvodů). Pokud nemáte příjmy ze zaměstnání, ale jste např. důchodce a nájemné činilo do 20 tis, tak také nedaníte.
>
>
>
>
.... ale jste např. důchodce a nájemné činilo do 15 tis, tak také nemusíte podávat daňové přiznání a tím pádem nedaníte:-)
Osvobozených 20 tisíc platí jen pro příjem z příležitostné příležitostný (nahodilé, jednorázové) činnosti, pronájem půdy je soustavný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2011 9:21
Dobrý den,
dostala jsem peníze za pronájem zemědělské půdy za rok 2010. Budu si tedy podávat daňové přiznání, kde výši příjmu uvedu do par.9. Pochopila jsem to správně? A mohu uplatnit výdaje?
Děkuji za odpovědi.