Re: upozornění na vypršení doby určité
Nesmysl, i když on to možná myslel dobře, protože i tady na fóru jsem několikrát četla, že zaměstnavatel má takový nehorázný b...l , že se stane, že pracovníkovi uplyne doba určitá a oni to zazdí, nechají ho další den pracovat a až pak se probudí a zjistí, že jemu se vlastně tím, že ho nechali pracovat původní smlouva na dobu určitou změnila tímto na dobu neurčitou.
Ale když si ten §, co jste citovala přečtete v klídku ještě jednou, tak zjistíte, že opravdu se to netýká případu, kdy máte dobu určitou sjednánu do určitého data. Hezký den bez stresů.
Děkuji moc, fakt jste mě uklidnila. Ale mám ještě jeden případ u jiného zaměstnance, který si odmítl převzít zápočtový list a já mu ho neposlala. Tady na fóru jsem našla, že zaměstnavatel jej musí vystavit, což jsem udělala, ale prý jej není povinnost zaměstnanci doručit. Teď právě listuju v ZP a hledám na toto odkaz.
žádný nenajdete, vystavit výkladově znamená jen vystavit, nikoliv doručit, i když někteří experti tvrdí, že jde o písemnost související s ukončením PP a zam-tel je povinen doručit poštou, pokud zam-nec nepřevezme. Pro klid duše to klidně pošlete na jeho poslední adresu a nehledjte §§.
Já to raději tedy pošlu. Našla jsem komentář k § 313, že se vydání zápočtového listu může zaměstnanec vyžadovat soudně a s tímto zaměstnancem bych se fakt nechtěla dostat do křížku. U soudu by to asi bylo tvrzení proti tvrzení-on že jsme mu jej nedali a my, že jsme jej vystavili jak jsme měli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2011 9:22
Zaměstnanci skončila doba určitá 31.12.2010 a teď jsem s hrůzou zjistila, že jsme jej na toto neupozornili i když dle §65, odst. 1 ZP jsme měli. Zaměstnanec už dále do práce nenastoupil, takže v tom problém s ohledem na dobu neurčitou není. Hrozí nám však za toto pochybení- neupozornění např. sankce od ÚP?