Re: Zrušené životní pojištění
ještě jedno malé upřesnění 4500 Kč jsou skutečně vrácené FÚ při ročním zúčtování. Nebo budu uvádět do přílohy č. 2 celkový součet jednotlivých odpočtů za dané roky to by bylo celkem 48000 Kč, které jsem si odčetla celkem za všechny roky. (ale to není dle mého příjem, ale možný odpočet). Jestliže mi bylo na dani vráceno celkem 4500 Kč je to považováno za příjem do 6000 Kč a nemusela bych dodaňovat?
Při podávání DP budu mít příjmy z HPP, pronájmu a výše uvedených 4500 Kč. Musím dodanit?
Moc děkuji za rady
Re: Zrušené životní pojištění
Ale vždyť jsem Vám odpověděla. V minulých letech jste si daňový základ (tzn. Váš příjem) snižovala o zaplacené pojištění. Tak naopak teď musíte Váš příjem zase o toto zaplacené pojištění zvýšit. Takže pokud jste si daňový základ celkem snížila o 48000 Kč, teď ho musíte o 48000 Kč zvýšit. Do § 10 dáte jako příjem 48000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2011 15:01
Zrušila jsem životní pojištění, na které jsem si každý rok uplatňovala odpočet. Zpětně jsem si zjistila, že mi bylo na vrámci ročního zúčt.daně vráceno cca 4500 Kč. V letošním roce bych měla tuto částku vrátit nebo dodanit. Jakým způsobem budu uvádět tuto skutečnost do daň.přiznání?
Uvedu částku 4500 Kč v příloze č. 2 příjmy z ostatních příjmů §10, navýším si tedy dańový základ o tento příjem.
Děkuji za radu.