Re: Kontrola DPH!
Také se zabýváme stav.činnosti, také jsme měli kontrolu z FU, chtěli vidět stavební deník na každou zakázku , zdali byl veden, jen z toho to důvodu. Nepochopila jste je špatně, jinak by to znělo jako výmysl, tam je jenom psané o postupu a provedené práce, a spodpisované stavebním dozorem
Nepochopila, mám to napsané černém na bílém. Já to chápu přesně tak jako vy. Toto se mě zdá už jako šikana, ten člověk vůbec nemůže vědět, že v praxi to funguje jinak. Bylo mi sděleno, ke které faktuře se vztahuje zaslaný stavební deník. Takže to je výmysl toto.
Tak předložte jiné dokumenty, které prokáží, co jste fakturovali - kterou stavební zakázku a náklady k tomu - spotřebovaný materiál, subdodavatele...Tyhle všechny údaje jsou právě ve stavebním deníku. Když děláte zakázku, vedete stavební deník a zakázku fakturujete. V deníku je potom všechno - materiál, doba práce na zakázce, subdodavatelé....Nejde jenom o faktury vydané, ale i přijaté, které mají návaznost právě na tu fakturu vydanou. Zase taková pitomost to není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2011 9:18
Dobrý den, prosím zkušené. Firma se zabývá stavební činností, nyní probíhá kontrola DPH a z finančního úřadu, požadují, abysme uvedli ke které faktuře vydané se vztahuje stavební deník. Ale přeci já neprovádím fakturaci dle stavebního deníku? Ve stavebním deníku nejsou částky, ale pouze práce. Co to je za výmysl. Prosím poradťe. Děkuji