Re: potvrzení od zaměstnavatele - POMOC
tak uz to vim, ma v tom započítané i nejaké dohody o provedení práce, z kterých nebylo placeno ZP a SP,ale byla srazena zálohvá dan. a ted mam dalsi otazku, pokud ty dohody o prov. prace byly vic jak 6 tis. kc, coz urcite byly, byly zahrnuty ve mzdach, muzu udelat vyuctovani jako zamestnanci nebo si musi podat sam dan. priznani ?
Asi měl kromě mzdy DPP, z té není pojištění a tak to může takto vycházet. Není VAším úkolem zkoumat příjmy na potvrzení, musí si za ně ručit ten ,kdo ho vydal.Zkontrolujte jen, zda má náležitosti a kdy podepsal - nepodepsal , jaké uplatnil slevy a za jaké období byly příjmy.
aha, to jsem ted chtela resit, zda je moje povinnost to resit, nebo vezmu potvrzeni a zuctuji dle jeho udaju..., tzn. ze pokud mel DPP a stejneho zamestnavatele, tak neresim, ze mel dohody vyssi jak 6 tis. kc...? vezmu jeho potvrzeni a vyuctuji u nas dan...., je to tak ?
Zkuste si to přečíst ještě jednou. "...kromě mzdy od jednoho plátce nebo postupně od více plátců..."
Tu dohodu měl u svého tehdejšího zaměstnavatele, byla mu zdaněná dohromady se mzdou a je obsažená v tom jediném potvrzení. Kdyby tenkrát měl někde současně dohodu a přinesl si 2 potvrzení na stejné období, tak by si musel udělat DP sám.
Těch 6 tisíc si možná pletete s tím, že pokud měl jiné příjmy než ze zaměstnání (např. dostal nájemné) vyšší než 6 tisíc, tak si musí podat přiznání a tyto příjmy zdanit. Pokud by tyto jiné příjmy byly do 6 tisíc, nemusí podávat přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2011 10:46
Dobry den, moc prosim o pomoc, delam ted vyuctovani zamestananci, ktery donesl potvrzeni od pred. zamestnavatele.
Tam ma úhrn zúčt. příjmu nejakou sumu, a pak úhrn pov. pojis., ale to neodpovida 34%, ktere zamestnavatel strhava. Zadne odstupne ani nic jineho nevi, ze by mu bylo vyplacene. Cim to muze byt ?
a pak jeste, kdyz mu sectu uvedeny prijem + uvedene pov. pojistne, vyjde mi zaklad pro dan. a to kdyz spocitam 15% tak mi take nesedi....
Poradi mi nedko ?
Ma slovenské obcanství, ale jinak žije v čr, trvalý pobyt tedy měl take tam, ale veskeré příjmy a má pouze u nás v cr