Dobrý den,
> Mám pracovní poměr sjednaný na dobu určitou, který končí 31.12.2011. Budu mít novou smlouvu také určitou na 6 měsíců od 1.1.2012 (u stejného zaměstnavatele).Bude mi zkrácena stará dovolená? Nebo mi ji zaměstanvatel musí proplatit, protože mi ji nechce dát ( že jsou vánoce).
Máte nárok za poměrnou část dovolené, podle odpracované doby. Například jestliže Váš pracovní poměr trval od května do prosince, máte nárok na z 8/12 celkového ročního nároku. Není-li dovolená z provozních důvodů vyčerpána, proplácí se při ukončení pracovního poměru.
> Jak je to ted´nově v zákoníku prace, když jsem zaměstnaný pod agenturou, která mne posílá k zaměstanavateli.Jsou tam nějaké výhody či rizika? ) klikrát může prodloužit smlouvu agentura?
Pro agentury práce platí výjimka. Na rozdíl od běžných zaměstnavatelů mohou uzavírat nebo prodlužovat smlouvy opakovaně, bez omezení 3 x na 3 roky.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 11. 2011 22:12
Dobrý den,
1.mám pracovní poměr sjednaný na dobu určitou, který končí 31.12.2011. Budu mít novou smlouvu také určitou na 6 měsíců od 1.1.2012. ) u stejného zaměstnavatele).Bude mi zkrácena stará dovolená? Nebo mi ji zaměstanvatel musí proplatit, protože mi ji nechce dát ( že jsou vánoce).
2.Jak je to ted´nově v zákoníku prace, když jsem zaměstnaný pod agenturou, která mne posílá k zaměstanavateli.Jsou tam nějaké výhody či rizika? ) klikrát může prodloužit smlouvu agentura?
děkuji Mahdal