Fú kontrola!

• (neregistrovaný)

3. 3. 2011 6:21

Dobrý den, žádám a prosím zkušené o radu. Nyní se nám od srpna táhne kontrola na DPH. Firma se zabývá stavebnictvím, jedná se o cenové nabídky. Mi je sice děláme, ale pouze pro zákazníka a pořád se mění či upravují. Jsme povinni tyto nábídky dokládat Fú? Máme vystavenou fakturu a ktomu dodací list.tak nechápu proč, když stejnak cena nikdy nesouhlasí potom při fakturaci. Pokud je navýšení atd. tak se to konzultuje se zákazníkem a pokud by stím nesouhlasil,tak fakturu přeci nezaplatí.nevím o co jde FÚ...A to ještě chodí a kontrolují všechny křížově i velké firmy od kterých odebíráme materiál.Docela nám poškozují jméno.Už jsme ztoho zoufalí,zřejmě to dojde až na právníka,připadá mi to už jako šikana.prosím poradťe. Mi se kontrole nebráníme,ale jsou jisté meze,které si nemusíme nechat líbit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2011 7:37

janča38 (neregistrovaný)

Re: Fú kontrola!
      Cenové nabídky se ke kontrole nedávají -jen faktury a pokud je objednávka písemně, tak objednávka a když je větší zakázka,tak smlouva o dílo - já bych si na postup FU stěžovala jejich řediteli a nebo jejich nadřízenému - určitě mají nad sebou další FU

• 3. 3. 2011 8:02

alen1 (neregistrovaný)

Křížově kontrolovat mají plné právo, na tom nic nevystěžujete.
      Pokud je cena dle odsouhlasené cenové nabídky vyšší, než pak bylo fakturováno, může finanční úřad požadovat vysvětlení.

• 3. 3. 2011 8:07

V. (neregistrovaný)

A víte, proč máte kontrolu?
      Proberte si v duchu všechny zákazníky, kterým jste zpracovali rozpočet a následně při prostavění podle rozpočtu byla nakonec celková oficiální fakturace o dost nižší než původní cena.
      Nejste jediná stavební firma, u které kontrolují vše křížem. A která musí dokazovat výši nákladů na jednotlivé zakázky v návaznosti na výnosy.

• 3. 3. 2011 8:42

EK (neregistrovaný)

To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji

• 3. 3. 2011 8:55

alen1 (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, žádám a prosím zkušené o radu. Nyní se nám
      >>>>od srpna táhne kontrola na DPH. Firma se zabývá
      >>>>stavebnictvím, jedná se o cenové nabídky. Mi je sice
      >>>>děláme,
      >>>>ale pouze pro zákazníka a pořád se mění či upravují.
      >>>>Jsme povinni tyto nábídky dokládat Fú? Máme
      >>>>vystavenou
      nevím o co jde FÚ...A to ještě chodí a
      >>>>kontrolují
      >>>>všechny křížově i velké firmy od kterých odebíráme
      >>>>materiál.Docela nám poškozují jméno.Už jsme ztoho
      >>>>zoufalí,zřejmě to dojde až na právníka,připadá mi to
      >>>>už jako
      >>>>šikana.prosím poradťe. Mi se kontrole nebráníme,ale
      >>>>jsou
      > To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale
      >nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí
      >objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily
      >jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá
      >cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním
      >se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to
      >fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká
      >co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v
      >těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam
      >napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není
      >psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce
      >stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně
      >chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního
      >deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést
      >objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji

Asi někde je nesoulad mezi tím, co máte v účetnictví, na faktuře, objednávce a stavebním deníku a to, co má např. dodavatel u sebe v účetnictví.
      Mj. na základě něčeho mat. objednáváte, neříkejte, že vždy jen telefonicky. Určitě i mailem apod.
      Vzhledem k tomu, že v dańovém řádu má správce daně uloženou povinnost vyměřit daň správně, tak se nedivte, že zkoumá všechny okolnosti.
      Navíc pořád je důkazní povinnost na vás, vy dokazujete, co tvrdíte ( tzn. to, co máte na fa a obj, popř. dodacím listu)

• 3. 3. 2011 8:59

EK (neregistrovaný)

To já chápu. Cenové nabídky existují, ale jejich mnoho k zakázce a neustále se předělávali, že zthoho nevyčte zda tam to bylo nebo ne. Tak leda mu zaslat všechno at´se btom pohrabe..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).