Re: Faktura v eurech
jako že zaplatili v eurech? No asi bych se domluvila také s nima, jak to chtějí vyúčtovat. Myslím, že byste mohla vzít kurz ČNB z toho dne kdy zaplatili. Např dnes 24,21 ,takže by to v CZK vyšlo 22.715,-, do fa bych napsala částku bez DPH 18.929,17 Kč. Udělala bych to takhle jednoduše, ale záleží na vás. Jestli to teda chápu dobře, jak jste psala že vám částku dali v EUR tak že vám jí dali v hotovosti. Když to nebude vadit vaší fyzické pokladně a účetní pokladně tak bych to tak udělala. Zkuste ještě někoho poptat.
Re: Faktura v eurech
Taky jestli jste přijala eura a budete dělat fa v CZK tak jestli si to ustojíte v pokladně. Jinak bych asi vystavila fa v EUR a normálně bych dala 781,88 bez DPH + DPH 20%. Konečná částka bude 938,25. Ale na faktuře, když bude vystavená v EUR, tak musíte uvádět i základ daně a částku DPH v CZK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2011 10:01
Dobrý den, chci se zeptat, mám částku v eurech a k tomu mám vystavit fakturu- my jsme česká firma a vystavujeme to české firmě - mám tedy eura přepočítat dle aktuálního kurzu ČNN na koruny a tak vystavit fakturu - nebo mám fakturu vystavit v eurech - rozepočítat tam nějakým (jakým) způsobem dph?jde o celkovou částku euro 938,25,--
Děkuju