Platba OSSZ 7.000,-

• (neregistrovaný)

4. 3. 2011 10:12

Včera mi volala kamarádka, že její známý si byl v pondělí podat přehled na sociálku (už měl podané DP) a chtěli na něm 7000,- doplatek na sociální pojištění, že prej podle nového zákona musí každá OSVČ- (hlavní činnost) zaplatit těch 7000,-Kč, nově od letoška ( údajně jako satisfakce oproti normálním zaměstnancům, kteří si prý platí ze svých příjmů mnohem větší pojistné). Samozřejmě, že peníze ten dotyčný u sebe neměl, pač mu vycházela z přehledů 0, tak dostal složenku :-). No já včera koukala jak jelen, cože je to nového, a tak mně napadlo jesli o něčem někdo nevíte, kde by se to dalo vyčíst, přijde mi to jako blbost, ale v tomhle státě je možné všechno.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2011 14:05

V. (neregistrovaný)

Re: Platba OSSZ 7.000,-
      Každá OSVČ na hlavní činnost musí platit minimální sociální pojištění. To už ale platí delší dobu. Zkuste projít stránky ČSSZ.

• 4. 3. 2011 14:55

kfaf (neregistrovaný)

No to je jasné, ale on měl nulu po odečtení záloh, které pravidelně platil což při měsíční částce 1.731,- Kč činí víc než 7.000,- Kč

• 4. 3. 2011 15:54

V. (neregistrovaný)

Změna byla v minimálním pojistném, zvýšilo se na 1 807 Kč. Ale až ode dne podání přehledu za rok 2010.
      Je hodně divné, že by hned dostal složenku.
      Zkuste zjistit více informací. Někde bude zakopaný pes, ale výše uvedený důvod to asi nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).