Re: Zahraniční stravné - výběr z karty
Máte dvě věci, to že si zaměstnanec vybral z banky je pro Vás poskytnutá záloha na 335/221, pak má vyplněný cestovní příkaz a vyúčtované stravné, což je cestovné 512/335. Musíte vše účtovat kurzem dne, kdy byla poskytnuta záloha (§183 ZP). Protože §184 zákoníku práce říká"
§ 184
Při poskytování cestovních náhrad, na které nebyla poskytnuta záloha, se přiměřeně použije § 183 s tím, že pro přepočet měn se použijí kurzy vyhlášené Českou národní bankou a platné v den nástupu zahraniční pracovní cesty.
Samozřejmě mohou vzniknout kurzové rozdíly
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 12:35
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec byl vyslán na PC dne 5.1.2011 nedostal zálohu, ale měl k dispozici platební kartu z které si vybral 200 EUR ke dni vyslání na PC. Jakým kurzem mám přepočítat stravné, kurzem ČNB nebo kurzem toho výběru u Komerční banky co mám na výpise? Dalé mám dotaz k zaúčtování, účtovat bych to měla ale kurzem ČNB ke dni 5.1.? Ale pak mi vznikne kurzová ztráta. Předem děkuji za odpovědi.