Re: výdaje na kancelář ve vlastním bytě
Ajéje :-) To nemám, mám to normálně v bytě vlastně by se dalo napsat jako pracovnu. Prostě jedna místnost, kde úřaduji.
paušál se mi nevyplatí, mám dost nákladů i bez toho vybevní do kanceláře, ale hodilo by se mi to vzhledem k tomu, že se mě netýká MVZ na zdrávku, tak abych měla ve výdajích maximum. Současně jsou ty výdaje opravdu na dosažení příjmu, takže jsem je tam chtěla z podstaty dát. Prostě jen nevím, co by mi mohl finančák namítat proti tomu, že si dám do výdajů stůl, židli, knihovnu, lampu, apod. To nemyslím řečnicky ale fakticky, co musím udělat abych to tam mohla dát nebo proč to raději celé odpískat a nedávat to tam.
Dobrý den. Nábytek pořízený do pracovny i počítač můžete uplatnit do výdajů. Nábytek - pokud není pevně spojen s nemovitostí, je samostatná movitá věc a rovněž i počítač. Proto není třeba vkládat nemovitost do obchodního majetku. V případě, že by pořizovací cena některé z movitých věcí překročila 40 tis. Kč, byl by daňovým výdajem této movité věci daňový odpis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 13:41
Dobrý den, jsem OSVČ FO, mám kancelář doma ve svém bytě, který mám s manželem na hypotévku. Kancelář je samostatná místnost, ve které opravdu pracuji :-) Celou jsem si jí vybavila nábytkem. Teď ale nevím, jak můžu uplatnit výdaje. Všude se názory liší. Někde píší, že musím byt zařadit do majetku, někde že to nejde vůbec atd. Já jen potřebuji vědět, jestli si můžu dát PC stůl, židli, lampu a podobné věci do daní, když mám kancl doma.