Re: Konec RD -dovolená
Prostudujte si § 211 až 223 zákoníku práce, nebo pohledejte zde v historii, protože jste neuvedla přesné datumy mateřské a rodičovské dovolené, nárok vám nikdo nemůže spočítat. Navíc rodičovská dovolená je max. do 3 let věku dítěte, takže žádné prodloužení do 4 let věku není možné.
Za RD žádný nárok na dovolenou nevzniká, jenom za MD. Takže musíte napsat,kdy přesně měla 2.MD. Píšete, že 2.RD skončila už 22.2.2011, takže nevím přesně, co vlastně řešíte? Chodí do práce?
ZPĚTNĚ ?? To jste teda fakt hodně benevoletní. Nějak vám to nesedí - píšete, že první RD měla do 31.1.2008 a přitom , že 2. MD je od 18.1.2008 - to nelze. Ale obecně za rok 2008 vznikl nárok na celoroční výměru dovolené ( MD "odpracovala" víc jak 60 dní) a sečtete všechny zameškané dny za l. i II. RD a nárok krátíte. za prvních 100 zameškaných dní o 1/12 a každých dalších 21 zameškaných dní o další 1/12, ovšem obávám se, že neplaceným volnem nesplní podmínky § 218, odst. 3 a nárok na tuto dovolenou stejně propadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 15:54
Dobrý den, mám zaměstnankyni na 2RD. Nástup na 2RD byl 1.8.2008 a konec je 22.2.2011. O čerpání dovolené nepožádala, na kolik dovolené má nárok za 2010? a 2011 pokud ukončí pracovní poměr nebo si prodlouží RP do 4let věku dítěte? Zkusila jsem to spočítat a vyšlo mi za 2010 - 16,5dne při 4týdnech dovolené a za 2011 nevím kolik má nárok. Děkuji.