Re: Restaurace - s.r.o. a zásoby
u způsobu B účtujete zboží rovnou do nákladů na účet 504 + vedete skladovou evidenci.. ke konci roku při inventuře zjistíte skutečný stav zásob a ten k 31.12. přeúčtujete na 132 x 504... k 1.1. toto zase odúčtujete 504x 132...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 16:48
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak byste účtovali o zásobách v restauraci, kterou vede společnost s ručením omezeným. Zvolili byste účtování způsobem A nebo B. Museli by se vést skladové karty? Předpokládám že u způsobu A by to ani jinak nešlo. V případě účtování způsobem B nestačila by třeba jen inventura k 31.12.. Pokud máte jakékoliv zkušenosti, tak prosím napište. Předem mockrát děkuji.