Restaurace - s.r.o. a zásoby

  • (neregistrovaný)

    4. 3. 2011 16:48

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak byste účtovali o zásobách v restauraci, kterou vede společnost s ručením omezeným. Zvolili byste účtování způsobem A nebo B. Museli by se vést skladové karty? Předpokládám že u způsobu A by to ani jinak nešlo. V případě účtování způsobem B nestačila by třeba jen inventura k 31.12.. Pokud máte jakékoliv zkušenosti, tak prosím napište. Předem mockrát děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2011 16:57

      V. (neregistrovaný)

      Re: Restaurace - s.r.o. a zásoby
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=246211

    • 4. 3. 2011 22:04

      restauracesro (neregistrovaný)

      Re: Restaurace - s.r.o. a zásoby
      Děkuji za odkaz a ještě bych se chtěla zeptat, jak by to bylo s účtováním o zásobách způsobem B - nebo je nějaký důvod proč takto neúčtovat?

    • 4. 3. 2011 22:48

      JančaJ (neregistrovaný)

      Re: Restaurace - s.r.o. a zásoby
      u způsobu B účtujete zboží rovnou do nákladů na účet 504 + vedete skladovou evidenci.. ke konci roku při inventuře zjistíte skutečný stav zásob a ten k 31.12. přeúčtujete na 132 x 504... k 1.1. toto zase odúčtujete 504x 132...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).